oersterk, duurzaam en veelzijdig

Buiten de kenmerkende roestbruine warme uitstraling kunnen we Cortenstaal beschouwen als hét product voor in de tuin. Denk aan plantenbakken, houtopslag, borderranden, schuttingpanelen en nog veel meer. 

Cortenstaal is specifieke legering door een mix (mengsel) van verschillende elementen. Door deze mix ontstaat de beschermlaag en uiteindelijk de kenmerkende roestbruine kleur.

In het geval van Cortenstaal vormt de roest laag juist de bescherming, waar “normaal” staal door gaat met roesten, zorgt de oxidatie van Cortenstaal, door de hoge dichtheid, ervoor dat er nauwelijks of geen zuurstof meer bij het staal komt. Hierdoor blijft het product beschermd.

Gemiddeld duurt het tot 1,5 jaar voordat het hele proces klaar is; het product is dan volledig uitgeroest. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld weersinvloeden en luchtvochtigheid, kan het proces korter of langer duren. In het begin zal het product nog roestwater afgeven, belangrijk is om de onderliggende oppervlakten hiervan te beschermen totdat het proces compleet is. Zodra het proces helemaal klaar is zal het geen roestwater meer afgeven.

Benieuwd naar ons assortiment Cortenstaal platen, profielen of mogelijkheden in zetwerk? Heeft u iets in gedachten, maar kunt het niet vinden op de website? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!