Cortenstaal op maat.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij van vrijwel elke aanvraag het gewenste eindresultaat realiseren.

De mogelijkheden met cortenstaal zijn oneindig, denk aan plantenbakken, kantafboording, profielen, schuttingen en/of lasersnijwerk.

Plantenbakken op maat van Cortenstaal.

Op aanvraag kunnen we u scherp de gewenste afmetingen van uw droom plantenbakken aanbieden. Deze worden nauwkeuring door onder andere zetwerk (kanten/plooien) en lassen precies op maat gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk hoekvormige bakken te maken of zelfs een rand die in een ronding loopt.

Voor voorbeelden kunt u via de foto’s hieronder inspiratie op doen.

Borderrand op maat van Cortenstaal.

Kantafboording of kantafsluiting is een erg populair product. Vaak wordt het gebruikt om straatwerk en gazon of tuin te scheiden. De afboording kunnen naar wens verschillen van hoogte en met of zonder omgezette rand(en) doormiddel van het kanten of zetten van het Cortenstaal.

Voor voorbeelden kunt u via de foto’s hieronder inspiratie op doen.

Profielen op maat van Cortenstaal.

Door het zetten of kanten (plooien) van Cortenstaal platen kunnen we het product in vrijwel elke voorkomende vormen zetten.

Denk bijvoorbeeld aan U-profielen, L-profielen, Z-profielen. Daarnaast is het mogelijk om een dubbele rand te creëren wat veel voorkomt bij plantenbakken.

Kokerprofielen of vierkante buisprofielen van Cortenstaal zijn op aanvraag ook verkrijgbaar.

Laser-/Snijwerk op maat van Cortenstaal.

Het komt regelmatig voor dat er een speciale bewerking gewenst is. Bijvoorbeeld een rond gat uit de plaat voor een doorgang van een buis, een “hap” uit de plaat zodat deze exact op maat past, of heel af en toe speciale figuren zoals de nieuwe toegangspoort voor het Sprookjesbos van de Efteling. Hier zijn wij best trots op dat we deze opdracht hebben mogen uitvoeren.

Voor voorbeelden kunt u via de foto’s hieronder inspiratie op doen.

Overige toepassingen op maat van Cortenstaal.

Naast het bovenstaande zijn wij ook in staat op het volgende op aanvraag uit te voeren:

-Schutting delen op maat

-Buitenhaarden op maat

-Hout opslag op maat

-Tafelbladen op maat

-Lekbakken/deksels op maat

Hoe lang duurt het roestproces van Cortenstaal.

Het is belangrijk dat het Cortenstaal wordt blootgesteld aan de natuurelementen; weer, wind, regen ect. Daarbij is het belangrijk dat het afwisselend nat en droog wordt om een goede beschermlaag te vormen. Het totale proces is sterk afhankelijk van periode, weer en plaats van het product.

Standaard wordt het product zonder de typische oranje-bruine roestkleur geleverd.

Wanneer het roestproces is voltooid vormt het tegelijkertijd een beschermlaag wat het Cortenstaal uiterst duurzaam en onderhoudsvrij is. Oliën of verven is niet nodig.

Voor meer informatie over de toepassingen en/of mogelijkheden met Corternstaal kunt u contact met ons opnemen.

Contact

.